Segítséget is kérhetünk taxistól!

Előfordult egy pénteki nap délutánján, hogy nem indult be az autónk.

Ez egy igen kellemetlen helyzet, hiszen nem számítunk rá, teljesen váratlanul érhet minket. A lényeg ne essünk pánikba, gondoljuk át logikusan és nyugodtan mit tehetünk annak érdekében, hogy tovább tudjunk haladni.

Kell egy új akkumulátor. Ez tény! Vegyük elő a mobiltelefonunkat, és a térkép keresőjébe üssük be, hogy akkumulátor. Biztos lesz egy két találat a környékünkön, hívjuk fel, és kérdezzünk, előfordulhat, hogy a bolt kihozza nekünk az aksit és be is szereli.

De mi van akkor, ha nincs ilyen akku, vagy már be van zárva a bolt. Marad a bikázási lehetőség, de ha beindul, akkor nem szabad leállítani, az autót, mert nem fog elindulni.

Autómentő sajnos nem tudott jönni, mert éppen mentésben volt, hirtelen ötlet, próbáljunk egy taxist hívni. A Zamárdiban lévő taxis nagyon segítőkész volt, és jött is. Hamarosan már lengedezett a bikakábel a két autó között és egy öt perc várakozás után sikeresen duruzsolt az én autóm….

Miért jó, ha egy helyi taxist hívunk? Mert ismeri a környék autószerelőit, boltjait, és ha ő hívja a szerelőt vagy a boltot, akár késő este, a telefont felveszik és segítenek a probléma megoldásában.

Szólj hozzá!